Categories
Uncategorized

Despre Tusea de canisă (Traheobronșita canina)

Traheobronșita canină poartă denumirea populară de “tuse de canisă” și este o afecțiune foarte contagioasă ce poate apărea la câini, similară cu gripa la oameni. Se transmite cel mai frecvent pe calea aerului și prin atingerea obiectelor contaminate, fiind determinată de o serie de patogeni.

Apare deseori în locurile aglomerate de câini, cum sunt anumite canise. Simptomele sunt la început ușoare, dar ele se pot intensifica pe durata a câteva săptămâni, în cazurile grave ajungând până la câteva luni. În funcție de imunitatea câinelui, vârsta, caracteristici individuale, se pot agrava și pot chiar sa pună viața animalului în pericol.

De aceea, măsurile de prevenție sunt foarte importante. Vaccinarea cu vaccinul polivalent este obligatorie pentru ca va proteja câinele împotriva majorității agenților patogeni, din păcate nu și împotriva bacteriei Bordetella bronchiseptic. Special pentru acest patogen exista și un alt vaccin denumit “vaccin împotriva tusei de canisă”. Se aplica intranazal cu 10 zile înainte de a intra în contact cu mai mulți câini (în cadrul unor pensiuni, la clubul canin, la expoziții, etc).

La clubul canin Romland Kennel respectăm toate măsurile preventive: igienizam toate spațiile dedicate câinilor, suntem atenți la calitatea hranei oferite câinilor, combatem stresul, îi sfătuim pe prietenii noștri stăpâni de câini cu privire la ce pot face pentru a evita îmbolnăvirea și ne asiguram ca toți câinii care ne trec pragul sunt vaccinați.

Leave a Reply

Ce spun prietenii nostri

club canin, canisă Ciobănesc German și Pug cu Pedigree

“Rheea tocmai a împlinit un an. Mulțumesc canisei Haus vom Romland!
Suntem tare mândri de ea și o iubim enorm, iar ea ne răsplătește în fiecare zi cu dragostea ei!”

Nicoleta Ciobanu